Oznámení 3/1996

Číslo

Pax Christi je mezinárodní hnutí za lidská práva, mír a usmíření. Snaží se být tam, kde jsou lidé v konfliktu, aby zprostředkovalo smíření. Česká sekce Pax Christi se mimo jiné zabývá česko-německými vztahy, a to ve spolupráci s Evangelickou obcí studentů, akademickou YMCA a jinými organizacemi. Loni organizovalo seminář o této otázce, který letos bude mít pokračování v setkání přímo na hranicích mezi Českou republikou a Německem. Bude se konat 3.–5. května v Deutschkatarinenberg a Hoře sv. Kateřiny na Mostecku. Na místě se budeme seznamovat se životem na hranicích, kde před lety vládlo tolik násilí a kde po roce 1989 každodenní život nezůstal při starém. Jaké mají lidé v těchto dvou vesnicích možnosti a perspektivy?

Pax Christi Česká republika zve zájemce na toto setkání. Můžete se obrátit na adresu: Peter Morée, Žilinská 6, 141 00 Praha 4, tel./fax 02/761 981.

*

Polibštát se koná v neděli a pondělí 28.–29. dubna v Mladé Boleslavi. V neděli večer (cca v 21 hod) bude přednášet doc. Petr Macek o narativní teologii, v pondělí ráno (cca v 9 hod) kázat Pavel Keřkovský, a poté (cca v 10 hod) přednášet Petr Kolář na téma Ekumenismus dnes.