Nadace Divoké husy 9/1999

Číslo

Nadace Divoké husy podporuje odvážné lidi a smělé projekty v sociální a zdravotní oblasti. Děkujeme Vám všem, kteří jste se k letu Divokých hus přidali.

První dnešní sbírku vyhlašujeme pro Občanské sdružení Rodina Svaté Zdislavy. Zaujalo nás jeho úsilí vybudovat v oblasti Rožnovska pod Radhoštěm síť domků, které budou sloužit rodinám vychovávajícím větší počet dětí v pěstounské péči. Projekt je významný tím, že se zaměřuje především na zanedbávané a zneužívané děti, které trpí dlouhodobými následky a pro svoje psychické či zdravotní problémy jsou těžko osvojitelné.

První domek se buduje v Hutisku-Solanci a výtěžek sbírky bude určen na dokončení ústředního topení v něm.

Peníze můžete posílat na číslo účtu 115 115 115/5100 variabilní symbol „52“.

Druhou sbírkou chceme podpořit činnost sdružení Arcus – onkocentrum, které se snaží pomáhat lidem onemocnělým rakovinou. Pro ně staví v České Lípě dům „DONA“ – dům onkologické naděje. Ten by se měl stát místem s příjemnou atmosférou, kde lidé s onkologickým onemocněním najdou posilu v mnoha různých formách, aby svou nemoc zvládli a vyrovnali se s ní. Z mnoha činností, které sdružení v domě DONA bude provádět, nás zaujal rehabilitační výcvik, ve kterém se jako účinné forma využívá cvičení jógy.

Výtěžek ze sbírky bychom chtěli využít na nákup tělocvičných pomůcek k této rehabilitaci.

Peníze můžete posílat na číslo účtu 115 115 115/5100 variabilní symbol „53“.