Nadace Divoké husy 8/2014

Číslo

V první polovině října poletí Divoké husy do Červeného Kostelce podpořit Oblastní charitu Červený Kostelec, která provozuje kromě jiného i Hospic Anežky České. Toto ojedinělé charitní zařízení poskytuje komplexní hospicovou a paliativní péči těžce nemocným pacientům. Pomáhá též pečujícím rodinám řešit problém jejich těžce nemocných komplexně, a to tak, aby byly zohledněny jejich fyzické, psychologické, sociální, právní a duchovní potřeby.

Od 27. září do 10. října 2014 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na zakoupení kvalitního komunikačního systému mezi pacienty a personálem.

V druhé půlce října zamíří Divoké husy do Prachatic, aby tam podpořily Hospic sv. Jana N. Neumanna. Jde o nestátní zdravotnické zařízení poskytující paliativní lékařskou péči těm pacientům, u nichž medicína vyčerpala všechny své možnosti vedoucí k vyléčení. Hospic svým pacientům garantuje, že nebudou trpět nesnesitelnou bolestí, v posledních chvílích nezůstanou osamoceni a za každých okolností zůstane zachována jejich důstojnost. Od 11. do 24. října 2014 můžete přispět do veřejné sbírky a spolu s Divokými husami podpořit nákup pomůcek a materiálu pro léčbu klientů Hospice sv. Jana N. Neumanna.

Příspěvky můžete posílat na č. ú. 27 000 000/0100, var. symbol 428 pro Oblastní charitu Červený Kostelec a 429 pro Hospic sv. Jana N. Neumanna, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 28,50 Kč.

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v červenci přispěli na Handicap centrum Srdce. Částka 8917 Kč bude použita na nákup vybavení rehabilitační multisenzorické místnosti pro handicapované klienty. Dále se v červnu vybralo 14 212 Kč pro občanské sdružení Portus na podporu chráněného bydlení v obci Slapy.