Nadace Divoké husy 6/2013

Číslo

Divoké husy létají z místa na místo. Kdyby zůstaly na jednom místě, zpohodlněly by a časem by již nebyly schopny vzlétnout. Søren Kierkegaard

V červenci poletí Divoké husy do Prahy podpořit občanské sdružení Containall.

Občanské sdružení Containall vzniklo za účelem provozu kulturního centra, kde se mohou prezentovat neziskové organizace. Centrum je k dispozici neziskovým organizacím, které budou moci prostor využít podle svých představ (např. výstava, diskuze, promítání). Program je rozdělen do čtrnáctidenních tématických bloků, představí se organizace zaměřené na urbanismus, životní prostředí, dobrovolnictví atd.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 6. do 19. července 2013 přispět do veřejné sbírky na nákup projektoru pro neziskové organizace.

Na přelomu července a srpna 2013 poletí Divoké husy do Královéhradeckého kraje podpořit Oblastní charitu Červený Kostelec, středisko Domov sv. Josefa.

Domov sv. Josefa poskytuje již 12. rokem komplexní zdravotní a sociální služby lidem nemocným roztroušenou sklerózou, většinou v pokročilejší fázi nemoci. Důraz je kladen na specializovanou rehabilitaci a individuální přístup ke každému klientovi. Snahou Domova je zlepšit nebo alespoň udržet stávající soběstačnost hendikepovaných, aby mohli co nejdéle vést pokud možno „normální“ život.

Od 20. července do 2. srpna 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na vybavení nového prostoru pro rehabilitaci.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, variabilní symbol 397 pro Containall o.s. a 398 pro Domov sv. Josefa, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací najdete na www.darcovskasms.cz

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v druhé půli března přispěli do sbírky na podporu o.s. „Piafa“ ve Vyškově. Částka ve výši 21 031 Kč bude použita na dokončení zázemí určeného pro hiporehabilitaci. V první dubnové sbírce se podařilo vybrat 21 251 Kč pro o.s. Fidcon. Peníze půjdou na financování vrtařské mise v roce 2013 v regionu Nord-Quest na Haity.