Nadace Divoké husy 5/2000

Číslo

Nadace Divoké husy podporuje odvážné lidi a smělé projekty v sociální a zdravotní oblasti. Děkujeme Vám všem, kteří jste se k letu Divokých hus přidali. V prvních čtrnácti dnech poletí Divoké husy do České Lípy na pomoc místnímu Sdružení českolipských matek, které se ve městě snaží o vytvoření sociálního zázemí pro maminky s dětmi. Za tímto účelem se snaží vybudovat mateřské centrum jako místo pro smysluplné a užitečné trávení času jak maminek tak dětí. Jelikož jde o aktivitu vzešlou z iniciativy několika maminek, nedisponuje zatím sdružení většími prostředky ani pozemky. V současné době potřebuje sdružení zakoupit „přenosné“ pískoviště, které lze podle potřeby přemisťovat. Výtěžek sbírky bude určen na zakoupení tohoto pískoviště.

Peníze můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „65“ u Investiční a poštovní banky Praha 1. 

V druhé půli května poletíme do brněnského centra Spondea, které pomáhá týraným, zneužívaným a ohroženým dětem. Toto centrum provádí speciální psychologická vyšetření týraných či ohrožených dětí a má za cíl zamezit jejich dalšímu traumatizování. Psycholog totiž dítě odborně vyslechne a tato výpověď pak slouží jako podklad pro další řízení – dítě proto výpověď nemusí již dále opakovat. Tato metoda je však velmi náročná na realizaci, neboť je podmíněna mnoha technickými opatřeními jako je koupě videokamery, polopropustného zrcadla, úpravy místností a nákupu ozvučovací techniky tak, aby další lidé (právník, policista, sociální pracovníci) „za zrcadlem“ mohli celou výpověď pečlivě sledovat a zaznamenávat. Výtěžek sbírky bude proto určen na nákup ozvučovací techniky do této místnosti.

Peníze můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „66“ u Investiční a poštovní banky Praha 1.