Nadace Divoké husy 4/2000

Číslo

Dubnové lety Divokých hus budou i nebudou zahraniční: posuďte sami…

V prvních čtrnácti dnech poletí Divoké husy spolu se studenty fakulty sociálních věd UK a občanským sdružením Oskar na pomoc české menšině žijící ve vesnici Lupková v oblasti Banátu v Rumunsku. Tato komunita si drží své tradice i jazyk, výchova mladší generace k tradicím je však obtížná. I proto chtějí studenti do Lupkové dovézt pro děti i dospělé knihy a další materiál (např. videokazety s pohádkami), který pomůže vytvářet vztah k české kultuře i zvykům. Z nasbíraných zkušeností chtějí studenti o vesnici Lupková vydat v Čechách knihu.

Výsledek sbírky bude určen na nákup českých knih pro krajany v Lupkové. Peníze můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „63“ u Investiční a poštovní banky Praha 1. 

V druhé půli dubna poletíme na pomoc Centru výchovy a vzdělávání mentálně postižených z Přerova, které již tradičně pořádá pro své klienty ozdravné pobyty u moře (letos konkrétně v Chorvatsku), nebo pobyt v cizím prostředí, speciálně u moře má prokazatelně blahodárné účinky na organismus postižených dětí. K náplni programu patří rehabilitace, učení se pohybu v cizím prostředí, sportování apod. Výsledek sbírky proto bude určen na zakoupení sportovních pomůcek na tento pobyt, které se budou moci i na dále využívat – gumové čluny, záchranné vesty a plavací podušky. Peníze můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „64“ u Investiční a poštovní banky Praha 1.