Nadace Divoké husy 2/2000

Číslo

Nadace Divoké husy podporuje odvážné lidi a smělé projekty v sociální a zdravotní oblasti. Děkujeme všem Vám, kteří jste se k letu Divokých hus přidali.

V první polovině února bychom chtěli společně podpořit zajímavý a svého druhu ojedinělý projekt „Slovník znaků křesťanských pojmů pro neslyšící“, který připravuje humanitární organizace Naděje. Jedná se o ekumenický slovník určený pro rodiny a vychovatele, který má napomoci křesťanskému vzdělávání takto postižených dětí. Vzhledem k malému nákladu Slovníku je jeho výroba drahá a nelze ji pokrýt pouze z prodejní ceny. Výtěžek sbírky proto bude určen na jeho dodělání, které se plánuje koncem roku 2000. Peníze můžete posílat na účet s názvem Divoké husy číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „58“.

Pro sbírku v druhé půli měsíce února nás zaujala činnost Občanského sdružení Bílá síť, které formou pedagogické a divadelní práce pomáhá dětem rozvíjet jejich kulturní a etické poznání. Děti se ve sdružení učí divadlu a estetice tak, aby tyto hodnoty mohly předávat dál a ukazovat, jak různé lidské kultury obohacují náš život. Výsledkem však není pouhé nastudování divadelních představení, ale především vystupování pro dětskou i dospělou veřejnost. Bílá síť po dlouhá léta funguje jako dobrovolnická organizace a až minulý rok se transformovala na občanské sdružení. Z toho důvodu je v současné chvíli nejnutnější k zajištění chodu vybavit skromnou kancelář. Výsledek sbírky bude určen na nákup osobního počítače.

Peníze můžete posílat na účet s názvem Divoké husy číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „59“. Účet je veden u Investiční a poštovní banky Praha 1.