Nadace Divoké husy 1/2011

Číslo

Divoké husy létají z místa na místo. Kdyby zůstaly na jednom místě, zpohodlněly by a časem by již nebyly schopny vzlétnout. Søren Kierkegaard

Na začátku února poletíme s Divokými husami do Prahy podpořit organizaci Elpida. Pomáhá seniorům stát se samozřejmou, sebevědomou a respektovanou součástí společnosti. Svůj cíl organizace naplňuje činnostmi, jako je provozování telefonní linky důvěry pro seniory, výuka počítačových dovedností a základů cizích jazyků, poskytování poradenství v Seniorcentru a vydávání čtvrtletníku pro seniory Vital plus.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 22. ledna do 4. února 2011 přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na mzdy pracovníků Linky důvěry pro seniory. Každý den pomůže Linka důvěry asi 30 osamělým nebo nemocným lidem, pro které je tento způsob často jediným zdrojem pomoci.

V druhé polovině února potom Divoké Husy zamíří až do Himálají podpořit Sluneční školu v Tibetu. 4200 metrů nad mořem v Himálajích ve vesničce Kargyak nebyla do roku 2008 škola. Místní děti se buď nenaučily číst a psát, nebo odcházely do vzdálených internátních škol ve větších městech, odkud se obvykle už domů nevrátily. Šancí kargyackých dětí se stal projekt Sluneční škola. Je to speciálně navržená ekologická škola vytápěná sluneční energií, kterou české sdružení Surya dostavělo v září roku 2008. S celkovou kapacitou 60 dětí nabízí Sluneční škola celoroční výuku dětí z Kargyaku a okolních vysokohorských vesnic.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 5. do 18. února 2011 přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na nákup školních pomůcek pro děti, platy učitelů a na nezbytné opravy školy.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27000000/0100, var. symbol 333 pro společnost Elpida a 334 pro sdružení Surya ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. %Více informací najdete na www.darcovskasms.cz.

Děkujeme všem, kteří v první polovině prosince přispěli na podporu sdružení Filadelfie. Díky vaší solidaritě se vybralo 14 904 Kč, které budou pomáhat dětem z Frýdku-Místku a okolí kvalitně trávit volný čas. V druhé polovině prosince se podařilo vybrat 30 141 Kč pro sdružení Letokruhy na podporu péče o nevyléčitelně nemocné. Děkujeme všem, kteří se přidávají k letu Divokých hus.