Nadace Divoké husy 1/2000

Číslo

Nadace Divoké husy podporuje odvážné lidi a smělé projekty v sociální a zdravotní oblasti. Děkujeme všem Vám, kteří jste se k letu Divokých hus přidali.

V první půlce ledna chceme podpořit aktivitu, která vznikla na půdě sboru ČCE v Libni. Libeň je jednou z nejhůře ekologicky postižených částí Prahy a několik lidí ze sboru si všimlo katastrofálního technického stavu dětského hřiště v ulici V Mezihoří. Vznikla proto plně dobrovolnická pracovní skupina pod záštitou sboru Libni, která se nyní hřiště pokouší zrekonstruovat tak, aby sloužilo svému pravému účelu. Za tímto účelem se minulý rok podařilo podepsat s majiteli pozemku nájemní smlouvu a rekonstrukci tak nic nebrání. Výtěžek sbírky bude použit na zprovoznění tohoto hřiště. Peníze můžete posílat na číslo účtu 115 115 115/5100 VS „56“.

V druhé půli ledna chceme pomoci při rozjíždění další potřebné aktivity – Občanské poradny ve Žďáru nad Sázavou. Občanské poradny nabízejí lidem zdarma právní poradenství především při řešení jejich tíživé sociální situace nebo v případech, kdy lidé pro neúplnou znalost zákonů nejsou schopni vyjádřit svá práva a potřeby. Bezplatné právní poradenství zajišťované vzdělanými právníky tak pomáhá nejen jim, ale i rozvoji obce, neboť v úzké spolupráci s městem může poradna upozorňovat na problémy jeho obyvatel. Poradna ve Žďáru nad Sázavou v tuto chvíli potřebuje zařídit svou kancelář. Proto bude výtěžek sbírky určen na zakoupení kopírky.

Peníze můžete posílat na číslo účtu

115 115 115/5100 VS „57“.

Pokud peníze zasíláte poštou, připojte k číslu účtu i jeho název a adresu:

Nadace Divoké husy, IPB Praha 1, Senovážné nám. 32.