Klub akcionářů 1/1994

Číslo

• V minulém čísle jsem slíbil, že vám podám informaci o průběhu valné hromady v a. s. Lázně Velichovky. Bohužel má informace není taková, která by nás všechny alespoň částečně uspokojila. Nepodařilo se totiž prosadit našeho zástupce do správního ani kontrolního orgánu. V současné době tedy ve vedení Lázní Velichovky nemáme svého zástupce. Je to způsobeno tím, že v této a. s. máme nejmenší podíl, asi jen 13%, což sice stačí např. ke svolání valné hromady, ale ne na to být vlivnou skupinou. Možná však tento stav není konečný, existují určité náznaky jednání, z nichž vyplývá, že bychom v budoucnu snad mohli svého zástupce do orgánů a. s. prosadit.

• Slíbil jsem vám také informaci o počtu akcionářů přihlášených ke společnému investování ve 2. vlně kuponové privatizace. V tuto chvíli (konec prosince 93) však přesné počty ještě neznáme. Víme, že se zatím přihlásilo téměř tři sta lidí, kteří nebyli členy Klubu v první vlně, ale dosavadní členové (místní skupiny) zatím přesná čísla neohlásili, je ještě čas. Naděje, že členů Klubu bude pro druhou vlnu víc než pro vlnu první, trvá.

• Stále ještě přijímáme nové přihlášky. Vše nasvědčuje tomu, že investování individuálních DIKů bude zahájeno až koncem března.

• Vedoucí místních skupin, počítejte s tím, že koncem ledna, spíše však v průběhu února, se bude konat setkání výboru Klubu akcionářů, kde bude oficiálně ukončena činnost Klubu v první vlně a začne rozprava ohledně strategie Klubu pro vlnu druhou. Vzhledem k výrobním termínům Protestanta oznámíme místo konání schůzky dodatečně dopisem.

• Kdo se nezapomněl přihlásit o dividendy SDM Praha, zkontrolujte si, zda jste je skutečně obdrželi.

• Protože se stále objevují tytéž dotazy, znovu zdůrazňuji: Klub akcionářů spojuje jednotlivé DIKy ve vyhledávání vhodných podniků, případně přes místní skupiny pomáhá s vyplňováním kuponových knížek, zastupuje při valných hromadách a. s., event. ve správních a kontrolních orgánech, ale v žádném případě nezasahuje do finančních záležitostí DIKa vůči a. s. Dostanete-li od a. s. dopis, že se máte přihlásit o dividendy, pak to vezměte vážně.

• Klub akcionářů hradí náklady na provoz z členských příspěvků, nic se nehradí z dividend. Ty jdou mimo Klub, protože v a. s. každý z nás figuruje jako jednotlivec.

Přeji vám všem jménem předsednictva Klubu akcionářů dobrý nový rok.)

jr