Hutně a chutně 7/2000

Číslo

Blahoslavení nemocní, neboť oni budou uzdraveni; blahoslavení trpící pro víru, neboť oni budou vysvobozeni; blahoslavení osamělí, neboť oni najdou přátele, znějí aktualizace blahoslavenství, které vymyslely děti na prvním běhu tábora na Blažkově.

Obranu angažovaného novinářství otiskl v LtN č. 33 Jaromír Štětina. Hájí myšlenku, že „je možné být angažovaným novinářem a přitom neztratit nic ze své nezávislosti. „‚Dělání dobra‘… nemůže žádného novináře připravit o objektivitu.“

I. O. Štampach se ve sloupku Pius nebo Jan? zamýšlí nad rozporností poselství, již v sobě nese blahoslavení papežů Pia XI. (který mj. vyhlásil papežskou neomylnost) a Jana XXIII. (svolavatele II. vatikánského koncilu). Příčinou je podle něj „zjevně ustrašená diplomacie“, která nechce pobouřit ani konzervativní ani reformně laděné členy církve (LtN č. 37).

Všem čtenářům Protestanta, zvláště pak těm, jejichž četba souvisí s bibliografickými povinnostmi, se omlouváme za chybné číslování ročníku na druhé straně obálky čísel 5 a 6. Tento ročník není plovoucí, jak by se z uvedených vročení mohlo zdát, ale stále jedenáctý (tj. XI).