Hutně a chutně 6/1997

Číslo

Ministr obrany ČR Miloslav Výborný (KDU-ČSL) odvolal z funkce svého náměstka Jiřího Payna, neboť tento prohlásil, že „když se politická strana potřetí nestrefí v osobě ministra, stálo by za to uvažovat o jiném přístupu“.

Na pouť do Lurd odletělo armádním speciálem několik desítek vojáků. Ministerstvo obrany vyčlenilo na tuto akci podle MfD několik set tisíc korun. „Při vyslovení slova Lurdy se mi tmí před očima… v době, kdy se bojové jednotky potýkají s všeobecným nedostatkem a šetří každou kapku paliva na výcvik, my na jejich úkor pořádáme poutní výlety. Velitelé si určitě řeknou, že na ministerstvu obrany se asi zbláznili,“ uvedl vysoký úředník z kabinetu ministra.

„Od každého evangelického křesťana očekávám vnitřní pravdivost a poctivost i v drobných věcech, třeba u daní a celních poplatků,“ řekl synodní senior Pavel Smetana Lidovým novinám.

Dlouhodobí neplatiči Protestanta byli po letech vyškrtnuti ze seznamu odběratelů, až na jistého Zázvorku – maskota časopisu (nezaplatil vůbec nikdy). Neplatičům méně dlouhodobým se oznamuje, že dluhy předchozích let odpouštíme, ale prosíme vás, zaplaťte na přiložené složence letošní ročník!

Š.