Hutně a chutně 3/2000

Číslo

Agent království božího, tj. Svatopluk Karásek, poskytl rozhovor únorovému číslu streetpapers Patron – Bez hranic.

KR 1/2000 otiskla editorské rekapitulace Mileny a Jana Šimsových z večera
Hosty Boženy Komárkové (konal se 1. 11. 1999 v Divadle Husa na provázku). Řeč Jana Šimsy Habent sua fata libelli není editorskou latinou, ale rozpomínkou na všechny, kterým editování a publikování textů B. Komárkové zasáhlo (někdy značně citelně) do života.

Žádost o urychlené zastavení války v Čečenskou můžete zaslat přímo úřadujícímu prezidentovi Ruské federace, V. Putinovi. Společnost pro občanskou aktivitu (SOVA) k tomu účelu vydala pohlednice s příslušným textem i adresou v příslušném jazyce.

Obsáhlou recenzi vzpomínek Hedy Kaufmannové „Léta 1938–1945“ z pera Jindřicha Pokorného přinesly LN 2. 3. 2000. Jejich význam vidí mj. v tom, jak narovnávají pokřivený obraz protinacistického odboje pěstovaného komunisty: „Jen v pečlivé editorově poznámce ke vzpomínkám napočítáme 25 velkých jmen našeho demokratického odboje a v rejstříku navíc na šest desítek dalších osobností – co o nich naše širší veřejnost ví?“ Škoda, že se s podobným uznáním (alespoň v církvi) nesetkal Evangelický kalendář 1999.