Hutně a chutně 1/2000

Číslo

„Z naší strany se tedy zájem na vládci i způsob jeho vyhledávání dá pojmenovat, ale ze strany případných kandidátů? Nedovedu si představit, že by se na český trůn zrovna třásli, anebo dokonce jako kdysi o něj vedli války.“ píše na závěr své úvahy Do nového milénia s králem Ivan Klíma (LtN 1–2/2000). Jako způsob volby navrhuje mj. obálkovou metodu.

Začínáme být vyhlášeni tím, že za úplatek se tu dá získat a dělat cokoli. A zkorumpovaní úředníci, policisté, celníci, i třeba hygienici jsou pro stát daleko větším nebezpečím, než si většina laické veřejnosti dokáže uvědomit. Došel jsem k názoru, že je třeba vynést rozsudek, který by byl exemplárním trestem v zájmu generální prevence. 26. 8. 99 teplický soudce Miroslav Čapek odsoudil tři pohraniční policisty k nepodmíněnému vězení na tři a půl roku, ač obhájce žádal zproštění a státní zástupce jen podmíněný trest. (Právo, 28. 8. 99)

„Odebírám a čtu časopis Protestant, píší tam slušní a chytří lidé,“ prozrazuje v rubrice „Co čte“ v časopise Psychologie dnes 5/99 psychoterapeutka Helena Klímová.

PŘEDPLATNÉ PROTESTANTA na letošní rok bude mít dvojí sazby: při odběru od 3 ks výše činí 90 Kč. Zásilky pro jednotlivce zdraží (díky tarifům České pošty) na 120 Kč. Vydavatel děkuje všem, kdo si o jakoukoli část dobrovolně zvýší předplatné. Své příspěvky můžete poskytovat i formou placené inzerce.