Nadace Divoké husy 7/2013

Číslo

V září poletí Divoké husy do Jihomoravského kraje podpořit občanské sdružení Oáza Hodonín. To buduje svépomocí bezbariérové středisko speciálních služeb pro těžce zdravotně postižené občany, které slouží k trvalému azylovému bydlení i k využití pro vzdělání, rehabilitaci, kulturní a sportovní využití. Bohaté programy i další projekty mají za cíl integrovat zdravotně postižené do společnosti, zlepšovat jejich životní podmínky a podporovat jejich nezávislý život.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 31. srpna do 13. září 2013 přispět do veřejné sbírky na výstavbu bezbariérového areálu Oáza Hodonín.

V druhé půli září poletí Divoké husy do Prahy podpořit občanské sdružení Letní dům. To od roku 1997 pracuje s dětmi a mladými lidmi z dětských domovů. Systematicky podporuje jejich vztahovou stabilitu a osobní rozvoj a pomáhá jim při odchodu z ústavní péče do samostatného života a budování nezávislosti. Podporuje jak formou individuálního doprovázení, tak například víkendovými pobyty v tréninkovém bytě, kde mají děti možnost vyzkoušet si praktické stránky samostatnosti.

Od 14. do 27. září 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na pronájem tréninkového bytu pro děti z dětských domovů.

Příspěvky můžete posílat na č.ú. 27 000 000/0100, VS 401 pro Oázu Hodonín o.s. a 402 pro o.s. Letní dům, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací najdete na www.darcovskasms.cz

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v druhé půli května přispěli do sbírky na podporu o.s. Paprskovec. Částka ve výši 16 777 Kč bude použita na nákup cvičné kuchyně do denního stacionáře. Na přelomu května a června se podařilo vybrat 26 345 Kč pro o.s. DH Liberec. Peníze půjdou na materiál do chráněné dílny pro dospělé lidi s mentálním postižením.