Nadace Divoké husy 7/2008

Číslo

Na začátku září poletíme s Divokými husami do Prahy podpořit Domov Svatého Karla Boromejského. Toto charitativní zařízení ojedinělým způsobem spojuje svět Řeholnic Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, odsouzených žen a civilních zaměstnanců.Tyto tři skupiny tu zajišťují celodenní náročnou ošetřovatelskou péči seniorům a dlouhodobě nemocným. Odsouzené ženy se díky ošetřování nemocných mohou zamýšlet se nad životem, otázkami bezmoci, stáří a umírání. Učí se osvojovat pracovní návyky a přijímat hezké vztahy a darovanou důvěru spolupracovníků.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky na nákup teleskopických zástěn k lůžkům pacientů. Sbírka probíhá 23. 8.–5. 9. 2008 a příspěvky můžete posílat na č. ú. 27000000/2700, var. s. 271 či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777.

Uprostřed září se vydáme s Divokými husami do Kavárny Vesmírna. Sdružení Máme otevřeno http://www.vesmirna.cz/ tu umožňuje dospělým lidem s mentálním postižením získat co nejreálnější pracovní zkušenost. Připravuje je po pracovní i sociální stránce na jejich další pracovní uplatnění, nejlépe na volném trhu práce, a podporuje tak jejich nezávislost a samostatnost. Pozitivním směrem ovlivňuje také očekávání společnosti ohledně pracovních schopností lidí s postižením. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky na nákup přístrojů k přípravě nápojů v kavárně.

Sbírka probíhá 6. 9.–19. 9. 2008 a příspěvky můžete posílat na č. ú. 27000000/2700, var. s. 272 či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777.

Cena DMS je 30 Kč. Přispívat můžete i trvalým příkazem. Děkujeme čtenářům Protestanta, kteří na sbírky přispívají.