Nadace Divoké husy 6/2009

Číslo

Přidejte se i Vy k „Letům Divokých hus“.

Začátkem července poletíme s Divokými husami do Jičína podpořit denní stacionář Kamarád. Pomáhá lidem s mentálním a zdravotním znevýhodněním, kteří nemohou žít zcela samostatně, ale rodina je schopna se o ně část dne starat v jejich přirozeném domácím prostředí. Kromě pomoci s nácvikem běžných denních činností nabízí i rekondiční pobyty v přírodě spojené s rehabilitačním cvičením a soutěžemi. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, která probíhá 27. 6.–10. 7. a jejíž výtěžek bude použit na úhradu zimního rekondičního pobytu v Černém Dole.

V druhé polovině července se poletíme s Divokými husami podívat do Vlčkovic.

V krásném prostředí České Sibiře se rekonstruuje statek, který bude sloužit mladým lidem s mentálním postižením jako chráněné bydlení. Kromě vytvoření harmonického prostředí pro lidi se znevýhodněním si nově vzniklá obecně prospěšná společnost „Statek Vlčkovice“ klade za cíl vybudovat z obce zajímavou destinaci s obnoveným kulturním dědictvím. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, která probíhá 11.–24. 7. a jejíž výtěžek bude použit na rekonstrukci statku.

Příspěvky můžete posílat na č. ú. 27000000/2700, var. symbol 293 pro Kamarád a 294 pro Vlčkovice, či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Nyní můžete nově přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na http://www.darcovskasms.cz.

Do sbírky na rozšíření chráněné dílny sdružení Proutek jste v dubnu přispěli částkou 14 823 Kč, za kterou vám, čtenářům časopisu Protestant, upřímně děkujeme.