Nadace Divoké husy 5/2015

Číslo

Na počátku června zůstanou Divoké husy v Praze, aby podaly pomocné křídlo Občanskému Sdružení Paprskovec. Jeho posláním je podpora a integrace dětí a mladých dospělých s mentálním a kombinovaným postižením do společnosti a zlepšování kvality jejich života. V Paprskovci pomáhají seznamovat veřejnost se životem dětí s těžkým handicapem a zajišťují odborné a kvalitní vybavení pro Středisko Setkání, které provozuje denní stacionář a chráněné bydlení.

Přispějte do veřejné sbírky na podporu činnosti OS Paprskovec. Výtěžek bude použit na nákup pomůcek a nástrojů pro muzikoterapii, která klienty nejen baví, ale zároveň je rozvíjí. Vzhledem k jejímu pozitivnímu přínosu probíhá muzikoterapie organizovaně, ale i ve volných chvílích mezi ostatními činnostmi. Přispět můžete na č. ú. 27 000 000/0100, var. symbol 446.

Ve druhé polovině června zaletí Divoké husy na Vysočinu. Podpoří Diakonii Českobratrské církve evangelické – středisko v Myslibořicích, které provozuje domov pro seniory, domov se zvláštním režimem pro osoby trpící Alzheimerovou chorobou a pro osoby se zdravotním postižením. Současně poskytuje ambulantní a odlehčovací služby a terénní pečovatelskou službu. Ve středisku se snaží neustále zlepšovat životní podmínky svých klientů a pomáhají jim smysluplně trávit volný čas.

Podpořte spolu s Divokými husami Diakonii ČCE – středisko v Myslibořicích a přispějte na dovybavení půdní vestavby, která probíhala v uplynulých dvou letech a nyní je těsně před dokončením. Je to rozsáhlý projekt, díky kterému najde nový domov 16 seniorů. Přispět můžete na č. ú. 27 000 000/0100, var. symbol 447.

Děkujeme všem čtenářům měsíčníku Protestant, kteří v průběhu března 2015 přispěli prostřednictvím sbírky Nadace Divoké husy následujícím organizacím. Fokus Praha obdrží 14 007 Kč, které použije na vybudování venkovního zázemí pro klienty Klubu Mosty – osoby s dlouhodobým duševním onemocněním. Částku 16 038 Kč se podařilo vybrat pro Sdružení „Piafa“ ve Vyškově, kde vaše peníze pomohou při dokončení projektu Dobročinný obchůdek – KOVÁRNA s novými pracovními místy pro osoby na trhu práce znevýhodněné.

Děkujeme všem čtenářům měsíčníku Protestant za dlouholetou přízeň.

Podpořit nás můžete formou DMS HUSY na tel. č. 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 28,50 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na www.darcovskasms.cz