Nadace Divoké husy 4/2009

Číslo

Přidejte se i Vy k „Letům Divokých hus“

Začátkem května poletíme s Divokými husami do Prahy na Černý Most podpořit občanské sdružení Jahoda. Provozuje zde nízkoprahové kluby, kde se děti a dospívající učí využívat svůj volný čas a překonávat anonymitu panelákového sídliště. Dětem z Černého Mostu vytváří zajímavé a bezpečné místo pro hry, mladým lidem potom nabízí možnost poslouchat muziku, pracovat s internetem, podnikat výlety a získat oporu a přátele pro řešení svých problémů. Vstup do klubu i návštěvy kroužků jsou zdarma. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na nákup sportovních a výtvarných potřeb do nízkoprahového klubu. Sbírka probíhá 2.–15. 5. 2009 a příspěvky můžete posílat na č. ú. 27000000/2700, var. s. 289 či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč.

 

V druhé polovině května Divoké husy letí do Valašského Meziříčí podpořit Hospic Citadela. Hospic je určen především lidem, jejichž zdravotní stav je takový, že nelze očekávat dlouhé trvání života. Svým klientům poskytuje lékařskou a ošetřovatelskou péči, odborně usiluje o tišení bolesti jak fyzické, tak i duchovní. Citadela vytváří prostor bezpečí a pokoje, ve kterém je možné svobodně mluvit i o posledních věcech člověka. Usiluje o to, aby čas umírání a smrti byl vnímán jako čas, který patří k životu jako jeho neoddělitelná a vzácná součást, jež může být prožita plně, pokojně a smířeně. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky , jejíž výtěžek bude použit na nákup průmyslové vysokootáčkové pračky.

Sbírka probíhá 16.–29. 5. 2009 a příspěvky můžete posílat na č. ú. 27000000/2700, var. s. 290 či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč.

Do sbírky na nákup polohovacího lůžka pro Charitu v Ústí nad Orlicí jste přispěli částkou 14 989 Kč, za kterou vám, čtenářům Protestanta, upřímně děkujeme.