Nadace Divoké husy 3/2004

Číslo

Na první polovinu měsíce března jsme připravili sbírku pro Azylový Dům sv. Eufrázie pro matky s dětmi v tísni, který v severomoravské obci Ludgeřovice spravuje humanitární církevní sdružení Služby Dobrého Pastýře. Cílem tohoto odborně garantovaného projektu je pomoc matkám s dětmi a nastávajícím maminkám, které potřebují čas a praktickou podporu při vyrovnání se s nelehkou životní situací vzniklou rozvodem, násilím v rodině a podobně. Konkrétně se jedná o možnost ubytování na dobu jednoho roku a celkovou psychickou podporou žen v jejich úsilí vyrovnat se s nastalým stresem. Současná kapacita domu je 9 lůžek.

Výtěžek sbírky bude určen na nákup přikrývek a polštářů do azylového domu.

Peníze pro tuto sbírku můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy číslo 27000000/2700, VS "161" u HVB Praha 1.

V druhé polovině měsíce března jsme připravili sbírku pro Domov sv. Karla Boromejského v Praze - Řepích, který se věnuje péči o seniory. Domov nabízí komplexní péči v podobě denního stacionáře pro 25 seniorů a celodenní péče s kapacitou 93 lůžek. V rámci objektu denního stacionáře je klientům nabízena možnost posezení venku, které je však orientováno na jih. Dosavadní zastínění

proti slunci je nedostatečné. Výtěžek sbírky bude proto určen na nákup montované ramenové markýzy, která klietnům umožní pobyt na čerstvém vzduchu a zároveň ochranu před horkem.

Peníze pro tuto sbírku můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy číslo 27000000/2700, VS "162" u HVB Praha 1.

Nadace Divoké husy shromážděné peníze předá organizacím a bude dbát na řádné použití celé částky.

 

Děkujeme všem Vám, kteří jste se k letu Divokých hus přidali!