Nadace Divoké husy 2/2014

Číslo

V březnu poletí Divoké husy do Královéhradeckého kraje podpořit Oblastní charitu Hradec Králové. Jedno z jejích středisek je Domácí hospicová péče, poskytující péči umírajícím a jejich rodinám, které se rozhodly postarat se o svého blízkého doma v jeho přirozeném prostředí. Odborná péče se tak přesouvá za nemocným domů. K dispozici je nemocným i rodině tým odborníků – lékaři, zdravotní sestry, sociální pracovnice, psychoterapeut, dle přání rodiny i duchovní a dobrovolník.

Od 1. do 14. března 2014 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na nákup dávkovače analgetik, jehož aplikace nahradí vpichy, které musí být často provedeny i několikrát denně.

V druhé půli března poletí Divoké husy do Zlínského kraje podpořit Dotek, o.p.s. Tato společnost pečuje o seniory a lidi s Alzheimerovou chorobou. Hlavním cílem je podpořit klienty v jejich samostatném životě ve vlastních domovech a zajistit či zprostředkovat jim alespoň základní uspokojení jejich potřeb. Nabízí též odlehčovací službu pro rodinné příslušníky pečující o klienta doma, aby měli čas k odpočinku a zařízení svých vlastních záležitostí.

Od 15. do 28. března 2014 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na nákup pomůcek, které budou zapůjčeny rodinám pečujícím o své blízké doma.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, var. symbol 414 pro Och Hradec Králové a 415 pro Dotek, o.p.s., nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 28,50 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na www.darcovskasms.cz

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v listopadu přispěli na TyfloCentrum Olomouc. Částka 22 400 Kč bude použita na provoz sociální firmy Ergones pro zdravotně postižené. Dále se vybralo 18 635 Kč na komplexní rehabilitační programy nemocným Parkinsonovou chorobou, které pořádá Společnost Parkinson.