Nadace Divoké husy 9/2012

Číslo

V první polovině listopadu poletí Divoké husy do Jihočeského kraje podpořit Diakonii ČCE – středisko Rolnička. Toto křesťanské centrum poskytuje sociální, vzdělávací, terapeutické, pracovní a rehabilitační služby šité na míru dětem a dospělým s různými typy postižení a jejich rodinám z Táborska. Rolnička je tu proto, aby každý mohl s potřebnou pomocí dosáhnout osobního maxima a prožít celý život v sepětí s rodinou, přáteli a známými tam, kde se cítí doma.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 27. října do 9. listopadu 2012 přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na zajištění dopravy dětí a dospělých do speciální školy a center Rolničky.

V druhé polovině listopadu poletí Divoké husy do Libereckého kraje podpořit Hospicovou péči sv. Zdislavy o.p.s. Ta přispívá ke zlepšení péče o nevyléčitelně nemocné a jejich rodiny v Liberci a okolí. Stará se o to, aby poslední dny umírajícího byly důstojné a bezbolestné, prožité v kruhu blízkých. Nabízí kompletní podpůrný systém služeb umožňující těžce nemocným pacientům strávit závěr života doma v rodinném kruhu. Zahrnuje zdravotní péči o klienta, poradenství, podporu blízkých osob během doprovázení nemocného i po jeho smrti.

Od 10. do 23. listopadu 2012 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na nákup vozu pro zdravotníky na cesty za klienty.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, variabilní symbol 379 pro Diakonii ČCE – středisko Rolnička a 380 pro Hospicovou péči sv. Zdislavy, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací najdete na http://www.darcovskasms.cz/

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří na přelomu července a srpna přispěli do sbírky na podporu Tělovýchovné jednoty ORION Praha. Částka ve výši 15 683 Kč bude použita na opravu stáje pro koně určené k hipoterapii. V další srpnové sbírce se podařilo vybrat 20 796 Kč pro Diakonii ČCE – středisko Vsetín. Peníze budou použity na vytvoření harmonické zahrady pro seniory s Alzheimerovou nemocí.