Nadace Divoké husy 8/2009

Číslo

Přidejte se i Vy k „Letům Divokých hus“.

Do sbírky pro Oázu Hodonín jste v srpnu přispěli částkou 13 308 Kč, za kterou vám, čtenářům časopisu Protestant, upřímně děkujeme.

V první polovině října poletíme s Divokými husami na Slapy podpořit projekt chráněného bydlení občanského sdružení Portus Praha. Chráněné bydlení je jedna z možností, jak lidem s mentálním postižením umožnit žít běžným způsobem života jako ostatní vrstevníci. Vychází z myšlenky, že potřeby člověka s mentálním postižením lze nejlépe naplnit v jeho přirozeném prostředí, v rodině, v místě, kde vyrůstal a má zde své zázemí. Obyvatelé chráněného bydlení jsou motivováni k maximální samostatnosti a více rozhodují o věcech, které se jich týkají.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, která probíhá od 3.–16. 10. 2009 a jejíž výtěžek bude použit na rekonstrukci podkrovního bytu Na Faře v obci Slapy. Díky rekonstrukci vznikne chráněné bydlení pro dva mladé lidi s lehčím mentálním postižením.

Poté se s Divokými husami vydáme do Mokrovrat u Dobříše podpořit Azylový dům sv. Ludmily. Pomoc zde naleznou rodiny s dětmi, jež se dostaly do tíživé životní situace, matky samoživitelky, oběti domácího násilí a obchodu s lidmi. Azylový dům poskytuje ubytování a služby v šesti plně vybavených bytech na dobu nezbytně nutnou, aby klienti mohli řešit samostatně své problémy, nalézt další uplatnění ve společnosti a minimalizovat závislost na sociální pomoci.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na dofinancování výstavby a dovybavení Azylového domu sv. Ludmily.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27000000/2700, variabilní symbol 300 pro Portus Praha a 301 pro Azylový dům, či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Divoké husy obdrží 27 Kč.

Nyní můžete nově přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87 777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na http://www.darcovskasms.cz