Anketa 4/1993

Číslo

1) Co vás v uplynulém mezidobí nejvíc rozesmutnilo a co nejvíc nadchlo?

2) Co považujete v současné chvíli za nejdůležitější, aby se Česká společnost vyvíjela zdravě?

A. J. Stringer, Armáda spásy

1. a) Přichází k nám mnoho lidí, kteří hledají různou pomoc. V mnoha případech, pokud to bylo možné, jsme mohli pomoci přímo, jindy jsme lidi poslali tam, kde jim mohli pomoci jiní. Nejsmutnější jsem byl tehdy, když jsme pro někoho žádnou pomoc nenašli.

b) Ať už jsme mohli pomoci nebo ne, uspokojovalo mne vědomí, že sem lidé mohli přicházet a já jsem mohl věnovat čas tomu, abych jim naslouchal a sdílel s nimi aspoň částečně to, co je trápí. Když potřebovali naši dlouhodobější pomoc, mohli jsme jim ukázat Boží lásku a vidět, jak tato láska vstupuje do jejich života. Tyto okamžiky jsou zaznamenány spíše v nebi než na disku v počítači.

2. Jako křesťan a kazatel jsem tomu vždycky rozuměl tak, že moje poslání je mluvit Boží pravdu světu, ve kterém žiji. Přinášet svědectví o Kristu a vést lidi směrem k proměňující Boží lásce. Boží láska přináší spasení jednotlivcům, a tím se dostává blíž k srdci společnosti. Vím jen o jediné věci, která může pomoci společnosti, aby v budoucnosti žila dobře a zdravě. Prostě řečeno, je to Boží učení, které se projeví v životě každého občana.