Nadace Divoké husy 9/2013

Číslo

Začátkem listopadu poletí Divoké husy do Liberce podpořit občanské sdružení TULIPAN. Provozuje chráněnou dílnu pro lidi s duševním onemocněním, lehkou mentální retardací a kombinovaným znevýhodněním. Tito lidé mají minimální šanci při uplatnění na běžném trhu práce. Pro řadu z nich je chráněná dílna jediným příjmem, který jim umožňuje alespoň zčásti vést samostatný život. Mohou tu také navázat sociální kontakty a seberealizovat se, což jim mnohdy chybí.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 26. října do 8. listopadu 2013 přispět do veřejné sbírky na nákup materiálu do chráněné keramické a výtvarné dílny. Přispět můžete na účet č. 27 000 000/0100, var. symbol 405.

V druhé půli listopadu poletí Divoké husy do Olomouckého kraje podpořit TyfloCentrum Olomouc o.p.s. Podporují tu osoby se zrakovým postižením v aktivním přístupu k životu a posílují jejich nezávislost. Nabízejí odborné poradenství, průvodcovské a předčitatelské služby, vzdělávací kurzy, volnočasové aktivity a řadu dalších služeb. Od roku 2011 provozují též sociální firmu Ergones, kde zaměstnává zdravotně postižené.

Od 9. do 22. listopadu 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na mzdy zdravotně postižených zaměstnanců. Přispět můžete na účet č. 27 000 000/0100, var. symbol 406.

Příspěvky můžete posílat na také ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 28,50 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací najdete na www.darcovskasms.cz.

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří na přelomu července a srpna přispěli do sbírky na podporu OCh Červený Kostelec. Částka ve výši 23 251 Kč bude použita na dovybavení nových prostor pro pacienty s roztroušenou sklerózou. V další srpnové sbírce se podařilo vybrat 15 826 Kč pro občanské sdružení Pod hvězdami. Peníze půjdou na nákup kompenzačních pomůcek pro děti se zrakovou a sluchovou vadou.