Nadace Divoké husy 4/2014

Číslo

V květnu poletí Divoké husy do Olomouckého kraje podpořit spolek Spolu Olomouc. Jeho posláním je podporovat lidi se zdravotním, primárně s mentálním postižením v olomouckém regionu, aby mohli žít a realizovat se v běžných životních podmínkách obvyklých pro jejich vrstevníky. Poslání naplňuje zejména prostřednictvím tří sociálních služeb: Osobní asistence, Sociálně aktivizační služby a Sociální rehabilitace.

Od 10. do 23. května 2014 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na program tréninku pro mentálně postižené klienty v osamostatňování se mimo rodinné prostředí.

Na přelomu května a června poletí Divoké husy do Prahy podpořit Občanské družení Vlastní cestou.

Podporuje osoby se zdravotním postižením v integraci do společnosti. Zaměřuje se především na volnočasové aktivity. Pořádá osvětové, benefiční, kulturní akce a sportovní kurzy pro klienty, ve kterých propojuje lidi s postižením a bez něj.

Od 24. května do 6. června 2014 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na nákup pomůcek na sportovní kurzy.

Příspěvky můžete posílat na č. účtu 27 000 000/0100, var. symbol 419 pro SPOLU Olomouc420 pro Vlastní cestou o.s., nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777.

Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 28,50 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací najdete na www.darcovskasms.cz

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v únoru přispěli na Charitu Zábřeh. Částka 23 298 Kč bude použita na pomůcky pro klienty s omezenou pohyblivostí.

Dále se v únoru vybralo 21 966 Kč na seminář pro zrakově postižené klienty Tyflo Vysočina Jihlava.