Nadace Divoké husy 1/2013

Číslo

V první polovině února poletí Divoké husy do Jihočeského kraje podpořit středisko CČSH DOMEČEK. Posláním střediska je napomáhat ke zdravému fyzickému, psychickému a duchovnímu vývoji dětí a mládeže, jejímu začlenění do společnosti a integrace osob s handicapem. Provozuje terapeutickou keramickou dílnu pro lidi s těžkým zdravotním postižením, která jim umožňuje smysluplné využití volného času. Svou činnost vykonává DOMEČEK na principech křesťanské lásky a etiky v souladu s právním řádem a požadavky standardů sociálních služeb. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 2. do 15. února 2013 přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na opravu a vybavení keramické dílny.

V druhé půli února poletí Divoké husy do Prahy podpořit občanské sdružení Green Doors. Zabývá se pracovní a sociální rehabilitací mladých lidí s duševním onemocněním, nejčastěji schizofrenií. Provozuje tři tréninkové projekty (2 kavárny a 1 restauraci) v Praze, kde se klienti v rámci rehabilitace připravují na své budoucí pracovní zařazení. Cílem je návrat na běžný trh práce či do školy. Všechny projekty jsou otevřeny veřejnosti, probíhají v nich koncerty, vernisáže atd. Od 16. února do 1. března 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude použit na rekonstrukci vnitřních prostor kavárny Café Na půl cesty.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, var. s. 386 pro DOMEČEK – středisko CČSH a 387 pro O.s. Green Doors, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.