Nadace Divoké husy 1/2001

Číslo

Obě lednové sbírky Divokých hus poputují do Zlína.

S první sbírkou zaletíme na pomoc místní charitě, která zajišťuje ve městě a přilehlém okolí kvalifikované ošetřovatelské a pečovatelské služby pro seniory a zdravotně postižené v jejich domácím prostředí. Klienti proto nemusí být umisťováni do domovů důchodců, léčeben dlouhodobě nemocných a podobně. Pří práci kvalifikovaných zdravotních sester v terénu nastává často situace, kdy je nutné ověřit u klienta stav glykémie, tedy stav cukru v krvi. K tomu se používají mobilní glukometry.

Výtěžek sbírky bude určen na nákup těchto mobilních glukometrů.

Peníze můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy, číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „83“ u ČSOB Praha 1. 

V druhé půlce ledna zavítáme do zlínské organizace Unie Kompas, která provozuje „T klub“ pro mladé lidi ve věku 10–18 let. Klub je otevřen každé odpoledne a nabízí dětem všestrannou možnost vyžití – diskuse, hry, divadlo, hudební festivaly, drakiády, kuličkiády nebo také doučování. Protože je o aktivity klubu velký zájem, chtěli by organizátoři rozšířit malou keramickou dílnu, která by měla pomáhat dětem k rozvoji estetického cítění, zručnosti i sebepoznání.

Výtěžek sbírky bude určen na zakoupení hrnčířského kruhu.

Peníze můžete posílat na účet s názvem Nadace Divoké husy, číslo 115 115 115/5100, variabilní symbol „84“ u ČSOB Praha 1.