Nadace Divoké husy 8/2013

Číslo

Začátkem října poletí Divoké husy do Prahy podpořit Hospicové občanské sdružení Cesta domů.

To již 13 let poskytuje komplexní pomoc nevyléčitelně nemocným umírajícím a jejich rodinám, kteří bydlí v Praze. Pomáhá lidem, kteří chtějí žít a dožít doma a snaží se zlepšit podmínky těm, jejichž poslední chvíle jsou často doprovázeny utrpením, osamělostí a ztrátou lidské důstojnosti. Aktivně se snaží o zlepšení postoje společnosti ve vztahu k umírajícím skrze osvětu.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 28. září do 11. října přispět do veřejné sbírky na nákup polohovací postele a antidekubitních matrací.

V druhé půli října poletí Divoké husy do Zlínského kraje podpořit Naději Zlín. Zlínská pobočka Naděje pracuje se seniory a lidmi postiženými Alzheimerovou nemocí v Domě pokojného stáří. Od srpna 2013 bude zahájen provoz zcela nové sociální služby denního stacionáře pro lidi s demencí. Dále pracují s lidmi s mentálním postižením v sociálně terapeutických dílnách, v chráněném bydlení v Domě Naděje a Středisku Naděje Zlín. Klienty podporují v klidném a v aktivním způsobu života uprostřed společnosti. Od 12. do 25. října 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na nákup vybavení nového denního stacionáře pro lidi s demencí.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, variabilní symbol 403 pro o.s. Cesta domů a 404 pro Naději Zlín, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777.

Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na www.darcovskasms.cz.

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v červnu přispěli do sbírky na podporu Diakonie ČCE v Myslibořicích. Částka ve výši 19 478 Kč bude použita na vybavení nové keramické dílny pro klienty. Na přelomu června a července se podařilo vybrat 11 365 Kč pro Charitu Kaplice. Peníze půjdou na vybavení sociální služby pro handicapované klienty.