Nadace Divoké husy 7/2009

Číslo

Přidejte se i Vy k „Letům Divokých hus“.

Do sbírky pro Středisko pomoci ohroženým dětem ROSA jste v červnu přispěli částkou 16 208 Kč, za kterou vám, čtenářům časopisu Protestant, upřímně děkujeme.

Nejprve Divoké husy letí do Jihlavy podpořit Oblastní Charitu. Oblastní charita Jihlava provozuje nově kromě jiných sociálních služeb Domácí hospicovou péči. Nevyléčitelně nemocným a umírajícím umožňuje prožít poslední období života doma. Poskytuje jednak odbornou zdravotní péči, ale s ohledem na celistvost osobnosti každého člověka zajišťuje také péči sociální, psychologickou a duchovní. Blízkým nemocného nabízí podporu a doprovázení – v nemoci i po smrti blízkého.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, která probíhá od 5. do 18. 9. a jejíž výtěžek bude použit na nákup mechanických vozíků, speciálních matrací.

Poté se s Divokými husami vydáme do Azylového domu v Horních Počernicích. Středisko křesťanské pomoci tu nabízí pomoc matkám, ale i celým rodinám s dětmi, které se ocitly v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení. Služba je určena rovněž ženám v pokročilém stadiu těhotenství. Kapacita azylového domu je neustále plně využita a od doby založení jím prošlo již dva tisíce klientů a jejich dětí.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete přispět do veřejné sbírky, která probíhá od 19. 9. do 2. 10. a jejíž výtěžek bude použit na obnovu topného systému v azylovém domě pro matky a rodiny s dětmi.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27000000/2700, variabilní symbol 298 pro OCH Jihlava a 299 pro Azylový dům, či zaslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Divoké husy obdrží 27 Kč.

Nyní můžete nově přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87 777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na http://www.darcovskasms.cz.