Nadace Divoké husy 3/2013

Číslo

V první polovině dubna poletí Divoké husy do Pardubického kraje podpořit Fidcon o. s. Zaměřuje se na vzdělávací aktivity a rozvojovou pomoc na Haiti. V severozápadní oblasti Haiti pomáhá projekt Praga-Haiti již 5 let. Původně byl napojen na českou misii, nyní působí v celé provincii. Hlavním cílem je budovat studny s pitnou vodou v jednotlivých vesnicích, kde lidé přístup k vodě nemají, a tak pomáhat rozvoji celé oblasti. Vrtařský tým jezdí na Haiti z ČR jednou až dvakrát ročně na 2–3 měsíce. V rámci své práce také zaučuje několik místních mužů v práci s vrtařskou technikou.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 30. března do 12. dubna 2013 přispět do veřejné sbírky na financování vrtařské mise v roce 2013 na vybudování 10 studní v regionu Nord – Quest na Haiti.

V druhé půli dubna poletí Divoké husy do Středočeského kraje podpořit RUAH o. p. s. Umožňuje vážně nemocným a umírajícím svobodu v rozhodování, zda stráví nejobtížnější období života v lůžkovém zařízení nebo doma mezi svými blízkými. Zajišťují odbornou zdravotnickou péči v domácnosti i běžnou ošetřovatelskou činnost. Podporu zde hledají nejen umírající, ale i jejich nejbližší. Provází obdobím smutku, odpovídá i na ty nejtěžší otázky.

Od 13. do 26. dubna 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na dovybavení pro kvalitní poskytování péče v domácím prostředí umírajících lidí.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, var. symbol 390 pro Fidcon o.s. a 391 pro RUAH o.p.s., nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří na přelomu roku přispěli do sbírky na podporu Diakonie ČCE – Valašské Meziříčí. Částka ve výši 27 122 Kč bude použita na nákup automobilu do služby Osobní asistence. V další lednové sbírce se podařilo vybrat 23 429 Kč pro Charitu Valašské Meziříčí. Peníze budou použity na rekonstrukci bytových jednotek Azylového domu pro matky s dětmi.