Nadace Divoké husy 10/2012

Číslo

V první polovině prosince poletí Divoké husy do Prahy podpořit Domov sv. Karla Boromejského. Již šestnáctým rokem zajišťuje péči o seniory na přechodnou dobu. Poskytuje lékařskou a ošetřovatelskou péči v rámci lůžkového zdravotního zařízení a sociální služby. Pod jednou střechou se zde spojují čtyři světy – nemocní senioři, Milosrdné sestry, kvalifikovaný zdravotnický personál a ženy ve výkonu trestu. Ty zde nalézají novou příležitost k uplatnění a získání nových návyků.

Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 8. do 21. prosince 2012 přispět do veřejné sbírky na dokončení meditační zahrady pro pacienty Domova, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík.

Na konci roku Divoké husy poletí do Zlínského kraje podpořit Diakonii ČCE – středisko ve Valašském Meziříčí. Jeho posláním je pomoci seniorům a lidem se zdravotním postižením, aby mohli zůstat doma, ve svém přirozeném sociálním prostředí. Provozuje terénní ošetřovatelské a pečovatelské služby, osobní asistenci a denní stacionář. V omezeném rozsahu poskytuje i domácí paliativní péči. Půjčuje kompenzační pomůcky a organizuje různé vzdělávací aktivity.

Od 22. prosince 2012 do 5. ledna 2013 můžete spolu s Divokými husami přispět do veřejné sbírky na nákup automobilu do služby Osobní asistence.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27 000 000/0100, var. s. 382 pro Domov sv. Karla Boromejského a 383 pro Diakonii ČCE – středisko ve Valašském Meziříčí, nebo ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací najdete na www.darcovskasms.cz.

Děkujeme všem čtenářům časopisu Protestant, kteří v druhé půlce srpna přispěli do sbírky na podporu občanského sdružení. Částka ve výši 23 202 Kč bude použita na vybavení lůžkového Hospice sv. Alžběty.

V první polovině září se podařilo vybrat 28 364 Kč pro sdružení NO PASIVO. Peníze budou použity na nákup zvedáku Sabina pro klienty Denního centra Berenika pro lidi s mentálním a tělesným postižením.