Nadace Divoké husy 10/2010

Číslo

Divoké husy létají z místa na místo. Kdyby zůstaly na jednom místě, zpohodlněly by a časem by již nebyly schopny vzlétnout. Søren Kierkegaard

Na začátku prosince poletíme s Divokými husami na Moravu podpořit sdružení Filadelfie. Pomáhá dětem z Frýdku-Místku a okolí hledat cestu ke kvalitnějšímu trávení volného času. Zvláště velká sídliště nabízí jen málo podnětů pro dětskou zábavu. Proto je dobré, pokud děti mohou najít příjemné a bezpečné místo, kam lze přijít po škole a kvalitně strávit odpoledne. Právě takovým místem je nízkoprahový klub, který provozuje Filadelfie. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 27. listopadu do 10. prosince 2010 přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek pomůže vybavit klub a nabídnout dětem možnost zúčastnit se hudebního, počítačového nebo sportovního kroužku.

V druhé polovině prosince Divoké Husy zamíří do Vsetína podpořit občanské sdružení Letokruhy. Lidé s poruchami paměti a orientace, jako například lidé po cévní mozkové příhodě, s demencí nebo s Alzheimerovou či Parkinsonovou nemocí, často vyžadují celodenní pomoc druhých osob. Péče o nemocného člena rodiny je však velice náročná práce a nejbližší na ni často sami nestačí. Právě sdružení Letokruhy nabízí služby, které pomáhají s péčí o nemocného tak, aby mohl dlouhodobě zůstat v rodinném kruhu. Prostřednictvím Nadace Divoké husy můžete od 11. do 24. prosince 2010 přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek pomůže pořídit nezbytné vybavení pro práci sdružení Letokruhy a k financování nákupu vozidla.

Příspěvky můžete posílat na číslo účtu 27000000/0100, var. symbol 329 pro sdružení Filadelfie a 330 pro Letokruhy nebo odeslat SMS ve tvaru DMS HUSY na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Divoké husy obdrží 27 Kč.

Můžete přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK HUSY na číslo 87777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na http://www.darcovskasms.cz

V první polovině října jste přispěli částkou 16 927 Kč do sbírky na výcvik asistenčních a vodících psů pro zdravotně postižené klienty organizace Pestrá společnost. V druhé polovině října se díky vaší solidaritě dokázalo vybrat 34 851 Kč na vybavení hospicu sv. Jana Nepomuckého Neumanna. Děkujeme vše, kteří se přidávají k letu Divokých hus.