Hutně a chutně 3/2018

Číslo

„Je třeba si přečíst i text, ke kterému ilustrace patří, ale baví mě i ty asociace bez textu,“ podotkla v rámci diskuse pod svým obrázkem pro Protestant č. 3 autorka Marika Bumbálková. A zde některé z asociací: Šli do mekáče. Šli ven hulit, bo nechtějí dostat flastra od ČOI-ky. Zase jste po sobě nesklidili ze stolu! Poslechli studenty a vyšli ven. #vyjdiven

Tomáš Goláň, daňový poradce ze Zlína, který se věnuje lidem a firmám, postiženým tzv. zajišťovacími příkazy ministerstva financí, bude kandidovat v doplňovacích volbách do Senátu místo uprázděné po F. Čubovi. Zneužívání finanční správy Babišem se Goláň věnuje systematicky a obětem zvůle úřadů nabízí bezplatnou pomoc. „Když jsme u něj pořizovali rozhovor pro naši reportáž, mluvil hodně o strachu svých klientů, a tak jsme se ho přirozeně zeptali, jak to, že se nebojí on sám: ‚Vezměte to tak, že mám od babičky masarykovskou výchovu: nebát se a nekrást. Nikdy jsem se nebál,‘ odpověděl.“ (Deník Referendum)

Jediným čtenářem, který si všiml chybně uvedeného biblického odkazu u kázání Petra P. Payna v Protestantu č. 2, byl Tomáš Fendrych. Za prohozenou osmičku a sedmičku se omlouváme.